top of page
Search

Zoete aardappel brownies

Deze brownies zijn lekker, verantwoord, verzadigend en voedend, wat wil je nog meer :) Ik maak ze regelmatig als ik zin heb in iets met cacao of als gezonde snack tijdens mijn workshops. Tot nu toe is iedereen (ook mijn man en kids) verrast bij het proeven van de brownies en blijven ze (helaas) nooit liggen ;)


ree

Het recept is geïnspireerd op dat van Rens Kroes maar ik heb een paar aanpassingen gedaan om het wat smeuïger te krijgen en minder zoetstoffen te gebruiken.


Hierbij deel ik mijn favoriete recept voor een gezonde én voedzame snack.


Ingrediënten voor 16 brownies:

  • 2 eieren

  • 400 gram zoete aardappel

  • 60 gram amandelmeel

  • 40 gram havermeel (of boekweitmeel)

  • 25 gram kokosrasp

  • 6 eetlepels (rauwe) cacaopoeder

  • 1 theelepel gemberpoeder

  • 2 theelepels kaneel

  • 160 gram dadels zonder pit

  • 2 handjes walnoten

  • snuf zeezout

  • 1 eetlepel kokosolie

  • ovenschaal (20 x 30 cm)


Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Schil en snij de zoete aardappel en stoom gaar, laat ze daarna even afkoelen.

  3. Meng het amandelmeel, havermeel, kokosrasp, cacaopoeder, gemberpoeder, kaneel en snuf zeezout in een kom.

  4. Kluts de eieren en voeg toe aan de kom uit stap 3 en meng goed door elkaar.

  5. Prak de zoete aardappel met een vork tot puree en voeg toe aan de kom met beslag en meng goed door elkaar.

  6. Snij de dadels in kleine stukjes en voeg toe aan de kom met beslag en meng goed door elkaar.

  7. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg toe aan de kom met beslag en meng alles goed door elkaar. Als het geheel nu nog erg droog is, smelt dan nog een eetlepel kokosolie en voeg het toe.

  8. Hak de walnoten grof en meng ze door het beslag.

  9. Giet het beslag in de ovenschaal en maak het beslag glad met een spatel.

  10. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. De brownies zijn klaar als je er een prikker in kan steken die er schoon en droog uitkomt.

  11. Laat de brownies vervolgens afkoelen, snij ze daarna in 16 gelijke stukken en geniet ervan!


    ree

TIP:

  • Lekker met vers rood fruit.

  • Mocht je ze niet binnen een paar dagen opeten, dan kan je ze ook heel goed invriezen zodat je een gezonde en verantwoorde snack hebt voor een moment waarop je zin hebt in iets lekkers. Helemaal lekker als je ze dan eerst nog even in de oven zet.

 
 
 

Comments


  • Instagram

©2024 by Fleur Dekker

bottom of page