Heerlijke glutenvrije quiche
- Fleur
- Sep 20, 2024
- 2 min read
Updated: Jun 23
Vind je het ook zo lastig om een lekkere én gezonde bodem te vinden voor een glutenvrije quiche?
Ik heb hem gevonden en hij is zó gemaakt. Daarna heb ik hem lekker gevuld met onder andere broccoli, zalm en ei. Een gezonde voedzame quiche bomvol eiwitten, gezonde vetten, vezels, vitaminen en mineralen. Hij is niet alleen lekker maar ook nog eens erg verzadigend. Én iedereen vind hem heerlijk bij mij thuis. Wij (2 volwassenen en 2 kinderen) eten hier 2 dagen van, dus lekker makkelijk voor de drukke doordeweekse dagen!

Voor de bodem heb je nodig:
150 gram havermeel (of boekweitmeel)
100 gram amandelmeel
3 eetlepels milde olijfolie
150 gram cottage cheese
Kokosolie
Springvorm 25cm
Bereiding van de bodem:
Verwarm de over voor op 180 graden
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
Vet de rand van de springvorm in met kokosolie
Doe alle meel, olie en cottage cheese in een mengkom en kneed met een handmixer met deeghaken (het wordt een beetje korrelig, dat klopt, blijft het te droog doe er dan een klein beetje water bij)
Doe het deeg in de springvorm en verspreid met je handen over de bodem en rand en blijf goed aanduwen en verspreiden met je vingers totdat de hele bodem bedekt is en ook 3/4 van de rand
Prik met een vork gaatjes in de bodem
Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de oven
Voor de vulling heb je nodig:
800 gram broccoli
200 gram gerookte zalm
8 eieren
100 gram cottage cheese
80 gram geraspte kaas
1 theelepel gedroogde dille
zwarte peper
Bereiding van de quiche:
Snijd de broccoli in kleine roosje, was en blancheer ongeveer 3-4 minuten in een pan met kokend water
Schep de broccoli uit het water en doe in een kom met koud water
Klop de eieren los met de cottage cheese
Voeg de dille, peper naar behoefte en geraspte kaas toe en roer goed door
Snijd de zalm in stukjes
Verdeel broccoli over de bodem en daarboven op de zalm
Giet het eimengsel eroverheen
Bak de quiche in ongeveer 35-40 minuten gaar
Check met een satéprikker of alles gestold is, zo niet plaats hem nog even een paar minuten terug in de oven
Eet smakelijk!
_edited.png)


Comments