top of page
Search

Heerlijke glutenvrije quiche

  • Fleur
  • Sep 20, 2024
  • 2 min read

Updated: Jun 23

Vind je het ook zo lastig om een lekkere én gezonde bodem te vinden voor een glutenvrije quiche?

Ik heb hem gevonden en hij is zó gemaakt. Daarna heb ik hem lekker gevuld met onder andere broccoli, zalm en ei. Een gezonde voedzame quiche bomvol eiwitten, gezonde vetten, vezels, vitaminen en mineralen. Hij is niet alleen lekker maar ook nog eens erg verzadigend. Én iedereen vind hem heerlijk bij mij thuis. Wij (2 volwassenen en 2 kinderen) eten hier 2 dagen van, dus lekker makkelijk voor de drukke doordeweekse dagen!


ree

Voor de bodem heb je nodig:

  • 150 gram havermeel (of boekweitmeel)

  • 100 gram amandelmeel

  • 3 eetlepels milde olijfolie

  • 150 gram cottage cheese

  • Kokosolie

  • Springvorm 25cm


Bereiding van de bodem:

  1. Verwarm de over voor op 180 graden

  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier

  3. Vet de rand van de springvorm in met kokosolie

  4. Doe alle meel, olie en cottage cheese in een mengkom en kneed met een handmixer met deeghaken (het wordt een beetje korrelig, dat klopt, blijft het te droog doe er dan een klein beetje water bij)

  5. Doe het deeg in de springvorm en verspreid met je handen over de bodem en rand en blijf goed aanduwen en verspreiden met je vingers totdat de hele bodem bedekt is en ook 3/4 van de rand

  6. Prik met een vork gaatjes in de bodem

  7. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de oven


Voor de vulling heb je nodig:

  • 800 gram broccoli

  • 200 gram gerookte zalm

  • 8 eieren

  • 100 gram cottage cheese

  • 80 gram geraspte kaas

  • 1 theelepel gedroogde dille

  • zwarte peper


Bereiding van de quiche:

  1. Snijd de broccoli in kleine roosje, was en blancheer ongeveer 3-4 minuten in een pan met kokend water

  2. Schep de broccoli uit het water en doe in een kom met koud water

  3. Klop de eieren los met de cottage cheese

  4. Voeg de dille, peper naar behoefte en geraspte kaas toe en roer goed door

  5. Snijd de zalm in stukjes

  6. Verdeel broccoli over de bodem en daarboven op de zalm

  7. Giet het eimengsel eroverheen

  8. Bak de quiche in ongeveer 35-40 minuten gaar

  9. Check met een satéprikker of alles gestold is, zo niet plaats hem nog even een paar minuten terug in de oven

  10. Eet smakelijk!

 
 
 

Comments


  • Instagram

©2024 by Fleur Dekker

bottom of page